Nieuwsarchief

Roelof_glossyBOP ontwikkelde voor het Roelof van Echten College een glossy leerlingenmagazine: de Roelof!

De eerste editie is verschenen op 8 februari jl. In de Roelof staat de leerling centraal. Het blad wordt dan ook gemaakt door en voor leerlingen van het Roelof van Echten College.

Inhoud

De glossy behandelt actuele onderwerpen, interessant voor jongeren. Vaak met een directe link naar school, maar dat hoeft niet altijd. Zo worden leerlingen geïnterviewd over hun schoolloopbaan en de mogelijkheden die het Roelof van Echten College hen daarin biedt, bijvoorbeeld in de rubriek ‘Roelof in de praktijk’. Een rubriek die zijdelings met school te maken heeft is 'Wie is Roelof’. Daarin vertellen leerlingen over hun bijzondere hobby’s of belevenissen. 'Hippe Roelof' laat zien welke trends er op school zijn en in 'Roelof's droom' vertellen leerlingen over hun ambities en toekomstdromen.

Redactie

De redactie van de Roelof bestaat uit 15 leerlingen, onder begeleiding van hoofdredacteur Martin Wering, communicatiemedewerker op het Roelof van Echten College. Als echte journalisten gaan de leerlingen op pad met camera, pen en papier. BOP is betrokken bij de eindredactie en verantwoordelijk voor de vormgeving en opmaak van het blad.