Nieuwsarchief

Op 18 november jl. kwam het kennisplatform voor communicatieprofessionals in het VO voor het eerst bij elkaar. Er werden heel wat ervaringen uitgewisseld.

Maar liefst 17 communicatieprofessionals in het VO uit de hele regio Noordoost-Nederland nemen deel aan het kennisplatform. Blijkbaar is er behoefte aan het kunnen uitwisselen van kennis en ervaring. De rol van communicatiemedewerker in het VO is vaak een solo-functie en dan is het prettig om eens te kunnen klankborden met collega’s in het vak.

Kickoffbijeenkomst

Het thema van de kickoffbijeenkomst was de positie van de communicatiemedewerker in het VO. Hoe maak je jezelf zichtbaar voor collega’s - hoe zorg je ervoor dat ze je weten te vinden? En als ze je weten te vinden, hoe stel je dan vervolgens weer grenzen? Bijna alles heeft immers met communicatie te maken.

De aanwezige deelnemers deelden hun ervaringen volop en er werden heel wat bruikbare tips gegeven. Een veelbelovend begin van het kennisplatform, dat 3 x per schooljaar bij elkaar zal komen. En het uitwisselen en delen gaat ondertussen gewoon door. Via een eigen groep op LinkedIn houden de deelnemers contact met elkaar.  

Uniek mobiliteitscentrum

Gastheer voor de kickoffbijeenkomst was Kreeft Opleidingen in Hoogeveen. Begin 2011 wordt een nieuw mobiliteitscentrum voor (motor)voertuigentechniek, transport en logistiek geopend. Het mobiliteitscentrum is gebouwd in samenwerking met een van de deelnemende scholen aan het kennisplatform, het Roelof van Echten College, en het Alfa-College. Vanaf januari volgen vmbo-leerlingen van het Roelof van Echten College en mbo-studenten van het Alfa-college hier hun lessen. Nergens in Nederland werken vmbo, mbo en bedrijfsleven zo nauw samen.

Social media in het onderwijs

Op 10 maart 2011 vindt de volgende bijeenkomst van het kennisplatform plaats. Het thema is dan ‘social media in het (voortgezet) onderwijs’. Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..