Nieuwsarchief

Een uniek opleidingscentrum voor voertuigentechniek, transport en logistiek in Hoogeveen werd afgelopen vrijdag officieel geopend. Oud-politicus en vice-voorzitter van VNO-NCW Elco Brinkman onthulde de naam van het nieuwe centrum: KARgo!

Unieke samenwerking bedrijfsleven en onderwijs

KARgo! is een unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. In het opleidingscentrum kunnen vmbo- en mbo-leerlingen werken met een hypermoderne vermogenstestbank, een motorfietsenpracticum, diesel- en elektropracticum, APK-kelder voor vrachtwagens, magazijn en een heftruckhal.

De drie partners Kreeft Opleidingen, het Alfa-college en het Roelof van Echten College vroegen BOP om een naam te ontwikkelen voor het nieuwe opleidingscentrum. Na een traject van desk research, interviews en brainstormen met betrokkenen van alle partijen werd de naam KARgo! gekozen. Naast het feit dat KAR een afkorting is van de namen van de drie partners, is KARgo! een verwijzing naar de transportsector en symboliseert 'go!' de dynamiek van de opleidingen. Na een opleiding bij KARgo! zijn leerlingen echt klaar om de arbeidsmarkt op te gaan.  

ElcoBrinkman_opent_KARgo
Officiële opening

Ruim 350 vmbo- en mbo-leerlingen volgen al sinds januari lessen in het nieuwe opleidingscentrum, maar afgelopen vrijdag werd het centrum officieel geopend. Na toespraken door Engel Antonides - voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college - Frans Meijers, specialist relatie onderwijs en bedrijfsleven - en burgemeester van Hoogeveen Karel Loohuis, mocht Elco Brinkman de openingshandeling verrichten. Daarbij onthulde hij niet alleen de nieuwe naam van het opleidingscentrum, maar ook het logo. Het logo werd door BOP ontwikkeld, evenals de informatiefolder die na afloop werd meegegeven aan de gasten.

Kijk ook op www.kargo.nl