Nieuwsarchief

Enthousiaste reacties op de bijeenkomst van het kennisplatform over 'Branding van je school'.  

Kennisplatform voor communicatieprofessionals VO

Op donderdag 10 november jl. was het zover: de eerste bijeenkomst van het kennisplatform voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs in het 'nieuwe' schooljaar. Het platform was dit keer te gast bij RSG Stad en Esch in Meppel. Dit schooljaar kent het platform maar liefst 17 leden uit heel Noordoost-Nederland. Het thema van de bijeenkomst was 'Branding van je school - hoe zet je je school neer als merk?'

Branding van je school - je school als merk

Na een korte inleiding over branding en de generatie Z - immers de doelgroep voor VO-scholen - was het woord aan de gastsprekers: Ronnie Pieters, hoofd marketing & communicatie bij het Noorderpoort en Lammert de Hoop, communicatieadviseur en voorheen werkzaam bij Universiteit Twente en Stenden Hogeschool. Waar branding veeleer uitgaat van het merk zelf, benadrukten zij dat je je school als merk juist moet opbouwen vanuit je eigen identiteit. Daarbij is het belangrijk na te gaan wat de kleur van je organisatie is. Pas als je vanuit je eigen identiteit communiceert, ben je authentiek, echt en geloofwaardig. En dat is wat generatie Z eist. 

Vanuit je eigen identiteit

Begin met bepalen wat jij als school graag wilt en kunt geven en vind vervolgens de mensen die dat willen ontvangen. Door dicht bij je identiteit te blijven, trek je leerlingen maar ook medewerkers aan die bij jou passen. Veel scholen proberen leerlingen aan te trekken door zo veel mogelijk aan te bieden en dit aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te brengen. Als alle scholen dit doen, gaan ze juist weer op elkaar lijken. Dan ben je nauwelijks onderscheidend. Probeer je daarom je eigen identiteit als uitgangspunt te nemen en van daaruit duidelijk te maken waar je school voor staat en voor welke leerling je een school wilt zijn. Een school voor iedereen bestaat namelijk niet. 

Het vervolg

De reacties tijdens de afsluitende borrel waren enthousiast: inspirerende sprekers en fijn om collega's in het vak te ontmoeten. De volgende bijeenkomst van het kennisplatform is op donderdag 15 maart 2012. Het thema van die middag zal zijn 'Social media in de praktijk: hoe kan het inzetten van social media je helpen om je communicatiedoelen te halen?' Gastspreker is dan Fanny Koerts. 

Meer weten over het kennisplatform? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..