Nieuwsarchief

Het opbouwen van een positief imago als school kost veel tijd en energie. Een communicatieplan kan daarbij helpen. Maar er zijn ook zaken waar zelfs een goed doordacht communicatieplan niet tegenop kan. Collega Eefke Derks publiceerde een artikel over deze imagobepalende factoren in Pulse primair onderwijs.

Factoren die je imago kunnen maken of breken

Het zijn punten die vaak onbelangrijk lijken, maar die juist heel bepalend zijn voor het imago van de school. Factoren die veelal te maken hebben met de eerste indruk en sociale omgangsvormen. Ze kunnen het imago van je school maken of breken. Zowel schoolleiding als medewerkers zullen zich bewust moeten zijn van deze factoren en er met elkaar afspraken over moeten maken. 

Lees het artikel 'Imago begint bij jezelf!'.

Een voorbeeld uit de praktijk

BOP sprak met een ouder van een leerling op een basisschool. De ouder vertelde: "De leerkracht zit meestal al aan zijn bureau als ik binnenkom met mijn kind, kijkt niet op, gaat verder met waar hij mee bezig is. Als ik hem aanspreek, is hij vriendelijk, maar eerlijk gezegd vraag ik hem niet zo snel iets, omdat hij mij het gevoel geeft dat ik hem stoor." 

Onze tip

Zorg dat medewerkers altijd dicht bij de deur van het klaslokaal staan en ouders zo veel mogelijk groeten bij binnenkomst. Ouders zullen hen dan gemakkelijker aanschieten als ze vragen hebben.